Μαρμαρογέφυρο - πηγές Άγιου μάμα

ΗΠΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Συνολική απόσταση περίπου 6,5 - 7 χλμ.  Χρόνος 3,5   ώρες περίπου. 
Βαθμός δυσκολίας Α – εύκολη.

Εκκίνηση από το Μαρμαρογέφυρο, (400μ. περίπου υψόμετρο) παλιό τοξωτό γεφύρι πάνω στον ασφάλτινο δρόμο Καστορείου-Κονιδίτσας (1,5 χλμ από την πλατεία) όπου καμάρι με νερό από τις πηγές του Αγίου Μάμα. Ακολουθούμε το μονοπάτι του φαραγγιού των Μύλων κινούμενοι δίπλα στο ρέμα του Κάστορα (1,7 χλμ περίπου) με τα δύο ξύλινα γεφυράκια κάτω από την ευεργετική  σκια των πλατάνων. Λίγο πριν τη Γέφυρα του Κάστορα συναντάμε το κτίσμα του παλιού δημοτικού  ηδροηλεκτρικού εργοστασίου που έδινε ρεύμα στο χωριό τις δεκαετίες 1950-1960.

Μετά τη γέφυρα Καστορείου (1ος χώρος αναψυχής, πόσιμο νερό) στη διασταύρωση των δύο ρεμάτων, ακολουθώντας τις πινακίδες, πάμε αριστερά και μετά από λίγο φθάνουμε στο 2ο  χώρο αναψυχής με πόσιμο νερό. 

Συνεχίζουμε ανοδικά αριστερά και φθάνουμε στις πηγές του χωριού, στη ΔΕΞΑΜΕΝΗ.  Συνεχίζουμε δεξιά και μετά από δεκάλεπτο περίπου φθάνουμε στην στενή είσοδο του Βρυσιώτικου φαραγγιού, όπου αριστερά λίγο ψηλότερα από την κοίτη υπάρχει σπηλιά. Περνάμε δεξιά απέναντι , όπου παλιές πηγές των Περιβολίων.
Μετά το κτίσμα, στις πηγές, ανεβαίνουμε το μονοπάτι αριστερά. Μετά από 10 περίπου  λεπτά ανάβασης φθάνουμε στο σπηλαιώδες εκκλησάκι του Λουκά. Επιστροφή από τα ίδια μέχρι τη ΔΕΞΑΜΕΝΗ.  Μετά ακολουθούμε το μονοπάτι δίπλα στον  υδραύλακα μέχρι την άσφαλτο όπου κάνουμε δεξιά προς νεκροταφείο.  Πριν το νεκροταφείο κάνουμε αριστερά σε χωματόδρομο και μετά από 150 περίπου μέτρα στη στροφή κάνουμε αριστερά και συναντάμε τα πρώτα σπίτια του χωριού.  Μετά από 200 περίπου μέτρα στροφή  δεξιά όπου αρχίζει πάλι χωματένιος ο περιφερειακός δρόμος, ο οποίος τελειώνει στις πηγές στον Αγιο Μάμα.

Λίγο πριν τον Αγιο Μάμα δεξιά αρχίζει μικρό ανοδικό μονοπάτι για τη Μισοσπορίτισα (Εισόδια Θεοτόκου) άλλο σπηλαιώδες εκκλησάκι στους πρόποδες του βουνού. Στο χώρο του Αγίου Μάμα εκτός από τις πηγές υπάρχει χώρος αναψυχής, το  εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και το πρότυπο εκτροφείο,  στις πηγές, πέστροφας, σολωμού και οξύρυγχου της g-fish.