ΤΟ ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΝ ΣΗΜΕΡΑ

Η κωμόπολη του Καστορείου είναι η έδρα του Δήμου Πελλάνας ο οποίος περιλαμβάνει τις πρώην κοινότητες Καστορείου, Βορδώνιας, Περιβολίων, Πελλάνας, Αλευρούς, Γεωργιτσίου, Αγόριανης και Λογκανίκου. 

Είναι επίσης έδρα όλων των Δημόσιων Υπηρεσιών που καλύπτουν όλη τη περιοχή του Δήμου ήτοι του Ειρηνοδικείου Καστορείου, Αστυνομίας, Αγρονομείου, Κτηνιατρείου, Συμβολαιογραφείου, Υποθηκοφυλακείου, Ταχυδρομικής Υπηρεσίας, Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών και του Κέντρου Υγείας με τρεις ιατρούς, καθώς και Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, Αγροτικού Συνεταιρισμού, Κυνηγετικού Συλλόγου, του Αθλητικού Συλλόγου με την επωνυμία «Ο Κάστωρ», του Συλλόγου Φίλων του Δάσους Ταΰγετου με την επωνυμία «Η Λουσίνα» και του Πολιτιστικού Συλλόγου με την επωνυμία «Πολυδεύκης ».

Το Κέντρο Υγείας στεγάζεται σε οίκημα που έχει παραχωρηθεί από την ιδιοκτήτρια του Ενορία Καστορείου και διαθέτει και δωμάτια για την δωρεάν διαμονή των ιατρών. Στο Καστόρειο λειτουργούν πλήρη Γυμνάσιο και Λύκειο στα οποία φοιτούν παιδιά από όλα τα χωριά του Δήμου και Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο για τα παιδιά από το Καστόρειο τα Περιβόλια και την Αλευρού. Στο Καστόρειο επίσης λειτουργούν Φαρμακείο, το μοναδικό σε όλη την περιφέρεια του Δήμου, Οδοντιατρείο, σύγχρονο Ξενοδοχείο, τρία μεγάλα καταστήματα ειδών διατροφής  εκ των οποίων το ένα είναι και μανάβικο και αρκετά αλλά μικρότερα, δυο αρτοποιεία, δυο βενζινάδικα εκ των οποίων το ένα επισκευάζει και ελαστικά, δυο ταξί, τρία εστιατόρια με παραδοσιακές γεύσεις και ένα ζαχαροπλαστείο.

Στην κεντρική πλατεία του Καστορείου λειτουργεί Λαϊκή Αγορά κάθε Δευτέρα. Στη θέση «Άγιος Μαμας» είναι τα γραφεία του Δήμου Πελλανας, εκεί δε υπάρχει και ιχθυοτροφείο πέστροφας και σολωμού.